Platta paket kräver plana & stabila golv


Linotol har levererat betonggolvet till Ikeas nya 48 000 kvm stora automationslager i Vestby Næringspark.
IKEA Distribution Center är ett av Norges största och mest komplicerade logistikbyggnader, och har kapacitet att årligen hantera 10 millioner beställningar via näthandel.

En mycket hög automationsgrad i det färdiga lagret ställde mycket höga krav på lastkapacitet och golvets planhet. Under närmare sex månader genomförde Linotol 60 gjutdagar som anpassades till projektets behov och tidsramar, och dessutom helt utan produktionsstopp från vår sida.

– Tack vare effektiv samverkan med vår beställare A-bygg och ett välplanerat produktionsschema, kunde vi säkerställa en stabil framdrift, säger projektledare Anton Gustavsson

Rätt från början med Linotol Design System
Till grund för golvkonstruktionen ligger vårt unika Linotol Design System, som syftar till att uppfylla Eurocode samt de normer som gäller för den aktuella byggnationen.

Genom konstruktionsprogrammet utformas och dimensioneras betonggolvet korrekt från början utifrån byggnadens slutliga användning, vilket är en viktig kvalitets- och hållbarhetsfaktor för byggnadens funktion och ”driftsäkerhet”.

Miljöklassificering enligt BREEM Very Good
Projektet har dessutom utförts enligt miljöklassificeringskrav enligt BREEM Very Good. Det nya högautomatiserade lagret är en viktig faktor i IKEAs tillväxt på den norska marknaden samt ett led i att möte den stadigt ökade e-handeln.

– Självklart är vi på Linotol stolta att vi fick förtroendet att leverera betonggolvet till den här typen av projekt med extrema krav på både teknik, kvalitet och hållbarhet. Det är då vår både vår tekniska och praktiska kunskap kommer till maximal nytta, säger vice VD Wiktor Holstenson.

– Projektet är ett gott exempel på våra medarbetarens höga kompetens i att både projektera och leverera betonggolv med genuint fokus på kvalitet och hållbarhet, fortsätter Wiktor.

Behöver du golv med extrema krav på lastkapacitet och planhet? Kontakta Wiktor Holstenson på Linotol.
Tel/Phone: +46  702 59 08 64
Mail: wiktor.holstenson@linotol.se

Raka Besked om IKEA Vestby Næringspark
• Golv anpassat för hög automationsgrad
• Optimerad lösning via Linotol Design System
• Effektiv samverkan
• Leverans och produkt enligt BREEM Very Good

Bildkälla: Stefan Offergaard