Optimerade och hållbara golvlösningar förankrade i djup teknisk kompetens och standarder är Linotols signum. Därför förstärker Linotol sin tekniska expertis ytterligare med Rikard Hellgren, som är ny teknisk chef i Linotol Group. Ett viktigt steg i att bibehålla en ledande position inom golvkonstruktioner i Norden.

Rikard, som är teknisk doktor i betongbyggnad från KTH, har en gedigen bakgrund inom konstruktion, beräkning, forskning och utbildning inom betongbyggnad.

”Det känns otroligt spännande att komma till ett företag som Linotol, där vi inte bara är tekniskt i framkant och gjuter mest betonggolv i Sverige, utan också kan erbjuda en komplett lösning. Från projektering och konstruktion till mobil betongproduktion och utförande – det ger oss fantastiska möjligheter att optimera varje steg och verkligen göra skillnad,” säger Rikard Hellgren.

Rikard kommer att förstärka Linotols förmåga att hantera komplexa projekt och optimera konstruktioner för att minska både miljöpåverkan och kostnader, utan att kompromissa med tekniska krav.

”Rikard Hellgren tillför en omfattande teknisk kompetens som kompletterar vårt redan starka team. Hans erfarenhet och kunskap kommer att vara avgörande för att vi ska kunna fortsätta leverera högkvalitativa golvlösningar och bibehålla vår ställning som experter inom golvkonstruktioner och fiberbetong i Norden,” säger Wiktor Holstenson, vice VD på Linotol.

Utveckling av Linotol Design System
Linotols unika Linotol Design System, som uppfyller både Eurocode och svenska konstruktionsnormer, säkerställer att våra betonggolv dimensioneras och utformas korrekt från början. Detta system är en nyckel till vår förmåga att leverera hållbara och högpresterande golvlösningar, optimerade för varje projekt. Genom Linotol Design System kan vi noggrant anpassa golvens design utifrån byggnadens slutliga användning, vilket säkerställer långsiktig funktion och hållbarhet.

Erfarenhet och spetskompetens utvecklar och optimerar
Sedan 2020 har Peter Mjörnell varit en central del av Linotols tekniska team som Produktutvecklingsansvarig med djup expertis inom fiberarmerade betongkonstruktioner. Med tillskottet av Rikard, har Linotols tekniska team nu en starkare förmåga än någonsin att fortsätta utveckla och förfina Linotol Design System. Det nya samarbetet möjliggör ytterligare optimering av våra standardprodukter och utökade möjligheter att hantera komplexa projekt, samtidigt som vi breddar vårt utbud inom både traditionella golvkonstruktioner och fiberbetong.

”Vi har ett starkt team med både erfarenhet och spetskompetens, vilket gör att vi kan möta de mest krävande projekten. Vår ambition är att fortsätta leverera högkvalitativa och innovativa golvlösningar som sätter standarden i branschen,” fortsätter Wiktor Holstenson.

Med denna strategiska förstärkning siktar Linotol på att fortsätta leverera högkvalitativa, hållbara och fiberarmerade betonglösningar för sina kunder och samtidigt befästa sin roll som experter inom området. Rikard började på Linotol under sommaren och är nu på plats på Linotols huvudkontor i Norrköping.

Wiktor och Rikard berättar gärna mer!

Wiktor Holstenson
Tel/Phone: +46  702 59 08 64
Mail: wiktor.holstenson@linotol.se

Rikard Hellgren
Tel/Phone: +46  722 25 65 61
Mail: rikard.hellgren@linotol.se

• Fokus på utveckling, hållbarhet optimering
• Optimerade produkter och lösningar
• Linotol Design System utvecklas
• Utökad spetskompetens och erfarenhet